nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

3 tips för att få din lägenhet eller villa såld

by Posted in: Tips

Att sälja ett hem kräver lite extra planering och organisering. En av de viktigaste delarna är att bilderna på ditt hem blir bra. Faktum är att det är dessa bilder som kommer att locka in en potentiell köpare i första hand.

För att bilderna ska bli så bra som möjligt, gäller det att det först och främst är rent och fint i ditt hem. Städa ordentligt med hjälp av familj och vänner eller använd dig av professionell hjälp. Det finns gott om bra företag som utför städning i Uppsala, Göteborg och många andra storstäder runt om i landet. Att ha ett städat och välordnat hem är en av de viktigaste delarna med en försäljningsannons. Se även till att fixa allt sådant som du har skjutit upp.

Var extra kritisk

Försök att se ditt hem med nya och framför allt objektiva ögon. Den där charmiga klockan som du hittade på vinden kanske inte säljer in ditt hem lika bra som en snygg tavla. Kolla även igenom tapeter, golvet och fönsterlister. Alla detaljer är viktiga och försök vara så kritisk och noggrann som möjligt, för det kommer köparna att vara när de besöker ditt hem.

Piffa upp med lånade möbler och blommor

Vi har tidigare skrivit om homestaging, ett utmärkt sätt att snygga till sitt hem inför fotografens besök och visningarna. Det finns många företag som kan sköta detta åt dig, men du kan även höra dig för med vänner och familj själv och låna lite möbler. Slutligen kan du sätta pricken över i:et med hjälp av vackra blommor. Antingen plockar du egna eller så låter du en blomsterbutik komponera en vacker bukett åt dig. Ta gärna med bilder på lägenheten, så att de kan matcha och mixa efter bästa förmåga.