nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Annorlunda möbler

by Posted in: Blogg

loppis möblerAtt hitta nya möbler idag som är unika och som ingen annan har är inte lätt. De flesta möbler som görs massproduceras och finns i exemplar över stora delar av världen. Möbeljätten IKEA finns idag i större delar av världen och säljer möbler i mängder. Deras möbler och inredningsdetaljer finns nog att ses i de flesta Svenska hem idag.  För att hitta annorlunda unika möbler, behöver man nästan köpa dem begagnade, antingen på loppis eller secondhand. Jag köpte en soffa för ett tag sedan som var fantastiskt byggd, den var i Gustaviansk stil från tidigt 1900 tal. Det som var så otroligt med den, var att vi märkte att den gick att montera ner i delar då vi skulle transportera den hem. Tänk att det redan gjordes sådana möbler på tidigt 1900-tal. Det visar vilket fantastiskt hantverk dessa möbler var och är för den delen.

Köpa nya möbler

Ett sätt att få unika möbler, om man inte har tid eller lust att köpa och rusta upp gamla möbler, är att få tag i  företag som inte massproducerar sina produkter utan bara tar fram ett fåtal. Jag gillar om möblerna är tillverkade för hand av riktiga hantverkare, jag gillar kvalité framför kvantitet. Jag har hittat ett företag som säljer specialtillverkade möbler i riktigt snygg stil och kvalité. Företaget heter AZ Design och har inriktat sig på soffor, fåtöljer och sänggavlar. Här får du som kund själv vara med och designa din möbel och välja storlek,material  och design. Möblerna är riktigt välbyggda och det märks att det är ett hantverk bakom.

Vill man handla några av sina möbler på exempelvis IKEA är det inte fel heller. Huvudsaken att det är några noga utvalda möbler och sedan blandas med gamla saker och skapar en unik helhet. Du kan exempelvis köpa ett nytt köksbord och ha en vacker duk på med några unika inrednings detaljer på, exempelvis en gammal mjölkkanna med färska blommor.

Det viktiga är att hitta en inredning man trivs med och som känns personlig, men framför allt att man lyckas skapa ett hem att trivas i.