nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Att måla om därhemma

by Posted in: BloggHemmetRenoveringTips

Börjar ni vara lite less på något eller några av era rum därhemma så kanske det är dags att fundera på att måla och tapetsera om. För den händige så är inte detta något som kräver så mycket arbete. Ta rum för rum så tillslut så har ni renoverat en ganska stor del av ert hem. För andra så kan det vara något som man väljer att anlita hantverkare för att utföra.

Anlita hantverkare för arbetet

Det går ju betydligt snabbare att anlita någon som utför arbetet med att måla om därhemma. Fråga målerifirman hur ni bäst kan förbereda och hjälpa till så det blir smidigt för målare när de väl är på plats. Det gäller att se till att allt är klart för att påbörja arbetet med att måla om era rum därhemma. Det går också att kolla upp om det är något som ni kan hjälpa till med när de väl är igång och börjat måla och tapetsera. Ni kan många gånger hjälpa till att städa och hålla efter hantverkarna.

Måla och tapetsera själv

Väljer ni att måla och tapetsera om själva så var noga med det arbete som ni utför. Förarbetet är viktigt för slutresultatet. Det gäller även för den händige att inte slarva med förarbetet. Även om det inte är så roligt med att riva gamla tapeter, spackla och slipa så är det nödvändigt för det slutliga resultatet. Om ni skulle fuska er fram så kommer detta att synas när väl färg och tapet kommer upp på väggarna. Lägg gärna lite extra tid på det arbete om ni lägger på att förbereda för målning och tapetsering.