nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Att renovera de senaste husköpet

by Posted in: RenoveringTips

Det kan se väldigt olika ut när man köpt sitt hus. Vissa gånger så kanske man kan flytta in direkt utan att behöva göra något. Att renovera det senaste husköpet är som sagt inget som alla behöver göra utan vissa klarar sig utan att fixa till. Andra gånger så är det hus man köpt i behov av mycket renovering och det gäller att man tänker till innan man skaffar sig ett sådant projekt.

Det kan ju vara så att man älskar att få skapa något unikt och exakt som man vill ha det och då är ju renoveringsobjekt det allra bästa. Många gånger så kan man få huset till ett mer fördelaktigt pris än om det skulle vara nyrenoverat. Finns kunskapen att fixa allt eller ska ni anlita hantverkare som hjälper er att få det som ni vill ha det?

Om hantverkare ska anlitas så kan det vara en fördel att veta vilka som anlitas, det kan hända att allt går galet och man får bestrida fakturor på arbeten som utförts dåligt eller inte alls. Nu är det långt ifrån alla hantverkare som inte gör rätt för sig. Så kolla alltid upp de hantverkare som ska anlita och betala aldrig något i förskott om ni inte är säker på er sak.

Försök att hitta de som gjort arbete hos vänner och bekant och som kan rekommendera företag i branschen. Skriv avtal mellan er och företaget som ska renovera så att det finns på papper vad som ska utföras och vad som gäller er emellan. Det skrivna avtalet går före allt annat. Det ska i kombination med den offert som lämnats visa på vad som ni kommit överens om.