nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Dags att byta fönster?

by Posted in: BloggRenovering

Precis som med datorer, tv-apparater och tv-underhållningen så har det hänt ganska mycket med fönster de senaste 20 åren. Detta gör att anledningarna till att byta fönster väldigt snabbt blir många. 

öppet fönster

Stil

Moderna fönster finns med väldigt smala karmar vilket gör att stora fönsterytor blir väldigt välkomnande. Dessa tekniker som förr kanske främst har använts i stora kontorskomplex går idag att få på i princip alla hem.

Isolering

Den kanske största anledningen till att skaffa sig  nya fönster är att det idag finns alternativ med betydligt bättre isoleringsegenskaper. Detta gör att man i många fall kan spara in hela investeringskostnaden för nya fönster på bara några år och då kan man förvänta sig att ett fönster håller i alla fall totalt 40. Exakt vilka åtgärder som behövs för att dra full nytta av de nya fönsterna kan dock variera beroende på hur gammalt huset är och hur det är konstruerat. Det kan därför vara bäst att prata med en expert inom området som kan rådge dig gällande vilka insatser som behövs.

Fler funktioner

Funktioner på fönster? kanske du frågar dig själv, vilket inte är så konstigt. Den mest uppenbara funktionen som kan saknas på äldre fönster men som är standard idag är utan tvekan barnspärrar. Detta är bara det en väl värd investering och man har barn och vill göra allt för att de inte skall råka öppna ett fönster för mycket och ramla ut genom det.