nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Dekorera med ramar

by Posted in: Inredning

När de stora inredningsbesluten är gjorda, såsom val av möbler och färgpalett, är det viktigt att besluta sig för vad man ska ha på väggarna. Beroende på vilken stil du valt att inreda ditt hem med kanske du har bestämt dig för att ha mycket eller lite saker på väggarna.

Ramar

Olika ramsammansättningar

Ett fåtal tavlor hängandes på samma höjd passar bra för ett minimalistiskt och stilrent intryck. Att ha många saker på väggarna, eventuellt osymmetriskt upphängda i kluster, kan ge ett mer personligt intryck. Du kanske redan valt ut tavlor eller föremål som passar med ditt tema. Det är också viktigt att fundera över hur du vill rama in det som du vill ha uppe på väggen. Valet av ram kan göra väldigt stor skillnad för hur det inramade motivet eller föremålet smälter samman med den övriga inredningen.

Vad ska man tänka på?

När du väljer ram står du inför många val. Vill du att ramen ska vara bred eller tunn? Vill du att den ska vara modern eller klassisk? Vill du ha med eller utan passepartout? Vilken färg vill du att ramen ska vara? Många väljer av vanan endast ramar i svart, vit, silver, guld eller trä och det är mycket snyggt och stilrent. Men man ska samtidigt inte vara rädd för att dekorera med färg.

Färgglada ramar kan liva upp rummet och hjälpa att dra ögonen till sig. Ramar i starka färger som sitter tillsammans i grupp kan ge intryck av ett häftigt geometriskt mönster på din vägg och bli som ett konstverk i sig själv. I synnerhet på vita väggar kan detta vara ett väldigt snyggt sätt att rama in fotografier och skapa en fotovägg. På detta vis kan du visa upp dina favoritfotografier på ett snyggt sätt som går hand i hand med din inredning.