nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Fixa till sovrummet

by Posted in: BloggHemmetInredningRenoveringTips

Ett rum som vi tillbringar relativt mycket tid i är sovrummet. Därav vikten att skapa ett rum som är trivsamt och som man sover gott i. Det kanske inte är ett rum som man går in och sätter sig efter maten men gärna innan man går och lägger sig. Finns det plats så se till att få in någon fåtölj som du kan sitta och läsa en god bok innan du kryper ner i sängen.

En skön och passande säng

Om du har renoverat ditt sovrum exakt som du vill ha det färgmässigt så kan det vara en idé att skaffa en skön och passande säng till ditt nyrenoverade sovrum. Ta en titt hos Sängjätten som säljer just sängar på nätet. Tänk på att du tillbringar många timmar i din säng så köp något som du kommer att sova gott i och känna dig utvilad när du vaknar på morgonen. Sängen är ju det mest centrala i ditt sovrum så det bör vara förutom en skön säng också någon snygg sänggavel som matchar ditt övriga sovrum.

Övrig inredning i sovrummet

Det kan finnas en fördel att inte ha för mycket prylar i ett sovrum. Ett rörigt sovrum kan påverka din sömn. Se också till att du kan mörklägga ordentligt. Det finns bra mörkläggningsgardiner som ser till att det nästintill blir kolsvart i sovrummet. Även om man vill mörklägga så gott man kan så är belysning viktig. Ett par bar sänglampor som gör att man kan ligga och läsa en god bok i sängen. Men också annan typ av belysning som du med fördel kan släcka fån din säng. Fjärrstyrd belysning i hemmet är en behaglig funktion.