nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

För in de fyra elementen i hemmet

by Posted in: HemmetTips

Det är inte utan anledning som mänskligheten har varit så fascinerade av de fyra elementen sedan urminnes tider. Allt från de gamla grekerna till alla de stora världsreligionerna har dem i en form eller en annan. Varför inte föra in dem och det lugn de för med sig in i ditt hem.

de fyra elementen

Eld

Eld kan man föra in på många sätt i sitt hem. Varför inte installera en braskamin? Med det får du dessutom uppvärmning på köpet. Något som kan spara dig pengar om du annars värmer med el eller olja. Andra alternativ är värmeljus, rökelse eller oljelampor.

Jord

Jord är i sig kanske inte så lockande men det kan även innebära växterna som den livnär. Fyll dina fönster med krukväxter eller varför inte lite färska örter?

Vatten

Det kanske enklaste alternativet om man vill föra in vatten i sin inredning är att införskaffa någon form av inomhusfontän. Då får man ett härligt porlande utan att behöva göra mycket mer än att fylla på med vatten emellanåt. Steget upp är att skaffa sig ett akvarium med allt som det innebär.

Luft

Sist men inte minst har vi luft. Precis som gjord så är det kanske inte luften i sig som är det viktiga utan vad det representerar. Införskaffa ett vindspel och häng intill altandörren eller vid ett fönster. Vi föredrar de gjorda av bambu som ger ifrån sig ett dovare och mycket lugnare ljud.