nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Fotoväggen som blir ett blickfång

by Posted in: BloggHemmetInredningTips

Väggarna är en del av vår inredning som ibland nästan glöms bort, det trots att de utgör den största ytan som finns i hemmet. Det finns stora möjligheter med vägginredning. Väggarna är generellt sett det som blicken naturligt faller på i ett rum och därför en avgörande del av det första intrycket. Genom att utnyttja väggarna kan vi dessutom frigöra golvyta och därmed inreda mer effektivt.

Modernt och personligt

Tavlor, affischer, fotografier och andra typer av bilder är ett klassiskt val för att dekorera våra väggar. Ofta hänger vi kanske en tavla per vägg eller motsvarande, vilket är stilrent men kan kännas lite väl traditionellt. Ett sätt att skapa en mer modern och personlig vägginredning med bilder är genom att sammanställa en fotovägg. Det kan antingen göras enbart med fotografier eller en blandning av olika stilar.

Inga regler

Det finns faktiskt inga direkta regler för hur du gestaltar din fotovägg. Ofta blir det fint att inkludera en kombination av gammalt och nytt, egna bilder och köpta. De sistnämnda hittar du bland annat i onlinebutiken Stilora. Även ramarna kan vara i en variation av olika utföranden, gärna med vintagekänsla som kontrasteras med avskalad samtida design. Ett tips är att låta en eller flera bilder luta nonchalant mot väggen.