nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Ge din inredning ett lyft

by Posted in: HemmetInredningTips

Inredningen i hemmet är något som ska kännas vackert och levande. Det betyder att du emellanåt borde göra antingen små eller stora förändringar. Och det kan vara allt från att möblera om något till att skaffa nya inredningsdetaljer.

Byt efter säsong

En snygg touch i inredningen är att förändra den något utifrån säsongen. Ett bra alternativ för detta är att byta gardinerna. Rummet kan få en helt annat känsla beroende på om du använder tunna, luftiga gardiner eller tjocka, lyxiga. Liknande effekter kan du även få med andra inredningsdetaljer, som kuddar, filtar och dukar om du byter ut dem för att passa in med årstiden. Du kan till och med göra det med tavlor. Speciellt om du väljer motiv med omsorg.

Sätt in extra belysning

Belysningen i ett rum har en väldigt viktig roll att spela. Och ser du inte till att sätta in tillräckligt med belysning till att börja med ger du inte rummet chansen att vara så bra det kan bli. Lite extra belysning kan det dock ofta finnas plats för, även i väl upplysta rum. Effektbelysning kan vara ett väldigt snyggt sätt att lyfta inredningen. Som att punktbelysa stiliga objekt eller liknande. Titta på vilka objekt du gärna skulle lyfta fram hemma.

Testa en ny accentfärg

En accentfärg är något som kan skapa en röd tråd genom inredningen och få allt att se ut som det hör i hop perfekt. Och accentfärger är kanske det enklaste sättet att göra detta. För att lyckas bör grunden av inredningen vara i neutrala basfärger. Sedan lägger du till objekt med en och samma färg, gärna något lite starkare. Andra närliggande färger kan också fungera, men var försiktig med att använda allt för många andra färger som varken är neutral eller väldigt nära accentfärgen.