nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Glöm inte bort hallen när du inreder

by Posted in: InredningTips

När man går in i ett hem så är hallen det första man möts av och ett första intryck görs. Trots det så är det tyvärr många som glömmer bort hallen när de inreder resten av hemmet. Eftersom att man faktiskt vistas i hallen ofta så bör man också se till att den fyller sitt syfte. Med det sagt så tänkte vi prata lite om några saker du bör ha i åtanke när du ska inreda i hallen.

Hallen ska vara lätt att städa

Eftersom att man direkt kommer in i hallen när man varit ute så kommer det i princip alltid följa med saker som grus utifrån. Har man barn i hemmet så kan både det ena och det andra följa med in. För att göra städningen lite lättare är att skaffa ett rejält golv som inte repas lätt och är lätt att torka av, se även till att ha en stor dörrmatta som kan fånga upp det värsta.

Glöm inte förvaringen

Just förvaring är något man bör ägna en extra tanke till. Bor det flera personer i hemmet så kan det lätt bli rörigt med alla plagg, där kan bra förvaring göra skillnad. Det man kan göra för att upprätthålla lite ordning är att ordna lådor där varje sak har sin plats, det blir enkelt att lägga ifrån sig saker samtidigt som det blir lättare att hitta. Glöm inte heller att ordna någon form av avlastningsyta där man kan lägga ifrån sig saker som nyklar och plånböcker.

Ge hallen ett lyft

När man väl är igång och byter ut möbler så kanske det är ett bra tillfälle att piffa upp lite också? Det kan man enkelt göra genom att måla och investera i lite ny belysning. Har man en liten hall så kan rätt färg och belysning göra att hallen upplevs större!