nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Gör din egen fönsterlampa

by Posted in: Blogg

Lampor är verkligen något jag gillar. Att få rätt belysning kan verkligen förändra ett rum och ge det nytt liv och karaktär. Jag gillar att punktbelysa vissa delar i ett rum och jag gillar att ha många lampor. Jag tänkte ge ett litet tips på hur du kan göra en egen, unik lampa för en relativt billig peng.  

klotlampaDet är några saker du måste köpa för att få ihop din lampa. Det första som ska införskaffas är den del som kommer att bli skärmen på lampan. Den ska göras av en rund gammal bakform i plåt, den får gärna vara lite djupare form på för att din lampa ska bli snygg. Dessa brukar gå att få tag på på loppisar eller aktioner, välj en form som du gillar.

När bakformen är inhandlad behöver du en tjock tygkabel med en klot lampa på. Dessa brukar finnas på de flesta större lamp- eller möbelaffärer, jag tror till och med att jag har sett dem på Clas Ohlsons.

När du väl har dina saker hemma borrar du ett hål mitt i bakformen, hålet ska vara samma storlek som det är på tyg kabeln du köpt. När hålet är borrat trär du kabeln igenom bakformen och voilá, har du fått en väldigt snygg hängande lampa. Denna går att ha i fönstret, över bordet, eller varför inte göra flera stycken och hänga i olika höjder för att lysa upp ett hörn av ditt rum. Denna lampa blir väldigt unik och stilfull.

Inläggsnavigering