nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Härlig lantlig inredning

by Posted in: Blogg

Lantlig inredning, även kallad shabby chic, har på senare år blivit allt mer populärt. Man kan till och med gå så långt som att säga att det är en av de absolut hetaste inredningstrenderna i dagsläget.

shabbystolKärnan vad gäller lantlig inredning är de många vita och ljusa färgerna som präglar alltifrån väggar och tak till gardiner och andra textilier. En annan viktig del av en lantlig inredning är så klart att möbler och annan inredning andas historia och en tid när människor i huvudsak levde på landet.

För att uppnå den där riktigt lantliga känslan hos exempelvis möbler är det vanligt att dessa målas vita och att man därefter slipar ner dessa med sandpapper eller liknande för att få till det där lite mer ålderdomliga utseendet. Är du ute efter att hitta möbler och andra inredningsdetaljer i shabby chic-stil, då finns det en hemsida vi kan rekommendera som vi tycker har det bästa utbudet. Sidan heter Fröken Fräken, och här får du hemsideadressen: http://www.frokenfraken.se.

Andra saker och ting som ger ett hem ett mer lantligt intryck är till exempel gamla grytor, kastruller, hinkar och liknande, vilka helst ska vara lite slitna så det ser ut som att de varit med under ett antal generationer.

Ett lantlig inrett hem i shabby chic-stil präglas också av det finns mycket textilier i form av exempelvis långa och luftiga gardiner som hänger i varje fönster, sydda i material som linne, bomull, säckväv eller spets.