nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Hitta din stil

by Posted in: Blogg

Att hitta och välja sin stil på hur man ska ha det hemma är inte alltid det lättaste. Det finns många stilar att välja bland och en del av dem går ju dessutom att kombinera. Här får du tips på ett par härliga stilar och hur man hittar sin egen.

Det enklaste sättet att hitta det man själv tycker om är att titta igenom bloggar och portaler på nätet som vi tidigare nämnt i artikeln om snygga inredningsdetaljer online. Det man kan göra är att titta på stilarna och inredningsdetaljerna och försöka tänka sig hur det skulle se ut i sitt eget hem – helt enkelt samma grej som att ta en rundtur på IKEA.

Här får du lite information om två av våra favoritinredningsstilar.

Postmodernism

Postmodernismen som begrepp innebär en kritik mot modernismens puristiska ideal. Postmodernismen som stil är således en slags blandning mellan olika stilar, men innefattar istället för personliga detaljer, mer enkla former och vit, kal inredning där prylar göms undan och man håller anrättningen väldigt clean och skön för den ordningsammes öga.

New England

Denna stil är hämtad från USA, närmare bestämt områdena Connecticut, Massachusetts, Rhode Island, Maine och New Hampshire. Översatt till hur stilen ser ut i Sverige så skulle man kunna säga att den liknar skärgårdsstilen. Man inreder mycket med fyrar, mässingdetaljer, sjömärken och andra inredningsdetaljer som konnoterar hav och sjöfart.