nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Homestaging

by Posted in: HemmetInredningTips

Homestaging, eller homestyling som det även kallas, betyder att man piffar upp bostaden innan visning för att höja värdet vid försäljning. Bostaden kan göras så attraktiv och välkomnande som möjligt för att visningsbesökare ska känna att detta är en bostad de vill buda på. Tänk på att det första intrycket har stor betydelse!

Hur du lyckas med homestyling

Först och främst; gå igenom bostadens ytor. Behöver en vägg målas om? Tänk på att fräscha upp alla ytor innan ni bestämmer hur möbler och övrig inredning skall arrangeras.

Storstäda! Det är ingen idé att göra hemmet fint med möbler och prydnader om bostaden är smutsig och ofräsch. Räkna med att besökarna kommer att titta i varenda hörn och göra en rejäl husesyn då detta kanske blir deras nya hem. Det kan vara en god idé att anlita en professionell städfirma. Förutom att du får en fläckfri och skinande ren bostad på bara en dag, är fördelen att du får tid över till annat. Låt städfirman stå för städningen så kan du lägga fokus på att inreda.

Plocka undan onödiga prylar! En potentiell köpare vill inte se en bostad med ett barnrum där leksakerna samlar sig i högar längs varje vägg och där hallen svämmar över av utekläder och skor. Tänk på att visningens besökare kommer öppna sovrumsgarderoberna, passa därför på att ordna kläder och ta bort allt som gör att dessa utrymmen känns plottriga. Ett tips är att lägga överflödiga prylar i snygga förvaringslådor.

Nu är det dags att möblera och tänka på hur du vill inreda. Tavlor skall hänga rakt, ställ snittblommor där det passar, lägg plädar och kuddar i soffan för att öka mysigheten, dekorera köket med färsk frukt och placera gärna ljusstakar i vardagsrummet.

Du hittar ytterligare smarta tips att lägga till checklistan hos Sköna Hem.

En viktig del av homestylingen är också doften vid visningen. Hemmet ska lukta gott och välkomnande. Använd dig av färska kryddor, doftljus eller baka rentav lite bröd alldeles innan för att det ska dofta hemtrevligt.