nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Inred köket snyggt

by Posted in: Blogg

Köket är något av navet i ett hem och av den anledningen är det så klart viktigt att det också är en plats där man trivs och vill vara. Ett sätt att få ett trevligt kök är givetvis att inreda det på ett snyggt sätt. Här kommer några tips på hur man kan inreda ett kök på ett snyggt och härligt sätt.

Kök interiör

Välj stil

Innan man sätter igång att inreda i köket kan det vara bra att fundera vilken stil man vill att köket skall gå, ska det vara ett klassiskt kök i allmogestil eller ska det vara av senaste moderna snitt. Ett bra tips om man vill vara just modern i sin köksinredning är att inte välja så mycket vitt, kanske inte alls.

Köksbordet

Den kanske absolut mest centrala punkten i ett kök är köksbordet, som av den anledningen bör väljas med omsorg eftersom bordet i princip påverkar kökets utseende lika mycket som en säng påverkar sovrummet. Till ett köksbord behövs självfallet också stolar och vill man vara lite piffig här kan ett bra tips vara att välja stolar som inte är i samma färg som bordet eftersom det ofta är ganska snyggt med kontraster.

Övriga tips

För att göra köket mer levande är ett bra tips också att fylla det med inredningsdetaljer och dylikt i form av till exempel härliga växter, små prydnadssaker och liknande. Lite kokböcker och självklart också kryddburkar, kaffeburkar och dylikt är också exempel som gör att köket blir lite mer levande.