nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Inred med gammal känsla

by Posted in: Inredning

Visst är det något speciellt med gamla möbler? En viss känsla, en kvalitet och en förnimmelse av den historia som möbeln bär på varje gång du använder den. Genom att inreda med äldre möbler, antingen som en enhetlig stil eller genom att blanda gammalt med nytt så får du garanterat ett mycket mer personligt hem än om du bara köper det som är mest populärt på Ikea.

Fynda stilen på loppis

För dig som gillar gamla möbler är loppisar och antikaffärer ett måste. Här kan du ofta fynda riktiga kvalitetsmöbler på loppmarknader och antikaffärer. Gamla möbler är ofta av god kvalitet och med ett tilltalande formspråk, som passar i de flesta hem. Om du inte gillar den gamla stilen och vill ha ett hem som exempelvis andas 50- och 60-tal med teak och jakaranda, så är det enkelt att uppdatera möblerna själv. En gammal möbel möter nutid med sin vackra form genom en ommålning, byte av knoppar på en byrå eller lite dekorplats.

Du kan även använda dig av tapet för att klä lådor eller sidor på en byrå, och måla mönster med fri hand. Möbeln behåller sin vackra form som påminner om dåtiden, medan färg och dekoration får den att kliva in i 2015. En sliten byrå du fyndat på loppis för femtio kronor blir som ny med lite färg och några vackra knoppar. En gammal fåtölj blir som ny med ny klädsel och färg på benen. Gillar du lantlig stil hemma, så är det ett perfekt sätt att få till den rätta känslan.