nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Inred med hjälp av belysning

by Posted in: BloggHemmetInredningTips

För att skapa ett trevligt och funktionellt hem krävs det bra belysning. Många lägger ned mycket tid och pengar på att välja vackra möbler. Tyvärr är det bortkastade pengar om belysningen inte framhäver möblerna på bästa sätt. Genom att planera och investera i bra lampor kan du förvandla ditt hem på nolltid. Här hittar du de bästa tipsen om hur du inreder med hjälp av belysning.

Många ljuskällor

A och O för att få till rätt känsla i hemmet är att ha många ljuskällor i varje rum. Ju större rum, desto fler ljuskällor behöver du. Ett rum bör ha minst fem ljuskällor, men större vardagsrum kan behöva fler än tio. Inred gärna med taklampor såväl som dekorativa bordslampor och ljusslingor.

Olika sorters belysning

Det är viktigt att du inreder med olika sorters belysning för olika funktioner. Det är vanligt att skilja på allmänbelysning, funktionell belysning och stämningsbelysning. Allmänbelysningen utgörs oftast av taklampan och behövs för att sprida ljus i hela rummet. Den funktionella belysningen är starkare och riktat ljus för att exempelvis kunna läsa i vardagsrummet eller skära grönsaker i köket. Stämningsbelysningen är dekorativa lampor som används för att göra hemmet mysigt, exempelvis en bordslampa.