nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Inred ute

by Posted in: InredningTips

Att inreda innebär att med hjälp av möbler, textilier, färg och lite andra saker, göra ett utrymme hemtrevligt. Oftast lägger vi ner tid och pengar på de utrymmen vi har inne, men faktum är att du även kan inreda ute i trädgården.

sh_gardening_garden_design

Det allra första man bör ta tag i är att se till att man har en bra trädgård. Hur man anlägger en trädgård har vi skrivit om i en tidigare artikel som är väl värd att läsa. Med en mysig trädgård som grund, brukar det finnas många möjligheter att möblera och husera utomhus.

Det finns lite olika sätt att angripa uteplatsen. Har man redan gjort ett bra arbete med markplanering, så finns det förmodligen plana ytor som fungerar bra. Man kan välja att ställa ut möbler direkt på marken, eller så bygger man upp ett passande underlag. En bra uteplats kan göras med sten- eller betongplattor, ett trädäck eller altan. I alla dessa fall är det viktigt att göra ett ordentligt underarbete.

När sedan uteplatsen är klar, kan den inredas med  möbler, blommor i kruka och annat pynt som man vill ha. Platsbyggda blomlådor är exempel på bra insynsskydd, där slingerväxter kan få husera fritt upp efter en spaljé. Det agerar dessutom som avgränsare och ger en illusion av ett rum ute i det fria.