nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Inredningsstilar

by Posted in: Inredning

Det finns ett antal olika inredningsstilar att tillämpa i hemmet. Det som kommit att bli mode i trend i Sverige idag är lantlig inredning, shabby chic och skärgårsstil. Låt oss kort titta närmare på dessa strömningar och hur de kan pryda ditt hem.

InredningShabby chic
Shabby chic har under 2013 vuxit fram allt mer och ser ut att hålla i sig eftersom den är relativt stilren och mjuk i sig. Den tar sitt ursprung från England, som i sin tur har hämtat inspiration från både USA och Frankrike. Rummet ska ha olika typer av vitt på både väggar, tak, golv, möbler men även mjuka material som gardiner och mattor. Ta gärna gamla trämöbler och måla om i vitt – på så sätt får man den eftertraktade känslan av gammalt och nytt tillsammans. Dekorera rummet med matta föremål, gärna med en mystisk känsla.

Lantlig inredning
Att inreda lantligt är precis som det låter inspirerat från klassisk inredning ute på landet. Möbler av trä, gärna ett stort matbord och stora tjocka gardiner i naturens färger hör till. Blommor är en given detalj, vare sig det är i en vas eller tryckt på gardinerna eller kuddarna.
Intrycket ska vara varmt men livligt samtidigt som det ger en hemtrevlig känsla. En öppen spis är utmärkande för den lantliga inredningsstilen.

Skärgårdsstil
Skärgårdsstil är perfekt för de som älskar inslag av havet. Denna stil medför ett lugn och bekvämlighet med hjälp av färger hämtade ur havet och miljön runt omkring. Gamla korgar, snäckskal och fiskesaker är kompletterande för skärgårdsstilen. Även här är den öppna spisen central som tillsammans med inslag av trägolv eller träväggar ger den där mysiga havskänslan.