nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Inspireras av Italien

by Posted in: BloggHemmetTips

Älskar du Italien, precis som många andra, kan det vara en bra idé att uttrycka det i din heminredning. En lantlig inredning associerar till värme och natur med glimten i ögat. En viktig symbol för just Italien är olivträden, vilket du enkelt kan inkludera i ditt hem. Det kan vara ett hantverk av olivträd eller själva växten som kan prägla ditt hem och ge dig känslan av ett genuint italienskt hem.

Italiensk ton och smak

När du tänker på Italien är det inte bara det visuella som har betydelse. Den italienska kulturen är starkt förknippad med mat och kök. Vill du förstärka känslan från Medelhavet kan du även inkludera italienska smaker och dofter i ditt hem. På så sätt kan du bjuda alla dina sinnen på en omfattande Medelhavsupplevelse. Du kan enkelt hitta massor av italienska aromer i form av olivolja eller olika typer av pasta på nätet, hitta något online. Dessa kan du även utnyttja i din inredning, speciellt i köket.

Naturmaterial är även ett måste inom italiensk och lantlig inredning. En öppen spis eller kamin är också starkt relaterat till den italienska kulturen och maten. Skapa en otroligt varm och mysig känsla med inslag av Italien. Njut av italienska toner och smaker.