nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Konst i hemmet

by Posted in: Hemmet

Vad som betecknas som konst har varierat genom historien. Det svenska ordet härstammar från tyskans ”können” och betyder kunnande. Uttrycket används i skilda sammanhang, men när det kommer till heminredning begränsar vi oss dock till målningar, statyetter och andra prydnadsföremål.

Tavlor

Vad du väljer att sätta upp på väggarna beror på din personliga smak. Somliga tycker om att ha originalmålningar av kända såväl som okända konstnärer, men det kan bli riktigt dyrt. Ett sätt att få snygg konst är att istället välja att rama in posters och affischer. Dem kan du bland annat köpa på AllPosters.se för en billig peng. Det finns posters i alla möjliga stilar och det du sparar in på att köpa sådana kan du istället lägga på snygga ramar. Hur du väljer ram till din tavla har vi skrivit om tidigare och det kan du läsa här.

Foto

Även foto kan klassas som en konstart. Nästan alla har i sin mobiltelefon tillgång till en kamera som tar skapliga bilder och även professionella kameror blir mer populära. Möjligheten finns att ladda upp dina kort för framkallning i önskad storlek, men den moderna tekniken har även gjort digitala ramar möjliga. De finns i alla prisklasser och kan till exempel beställas här. Med en digital ram kan du använda dig av ett bildspel som byter visningsbild med ett visst intervall eller till och med låta den spela upp filmsekvenser.

Statyetter

Statyetter, det vill säga små statyer, kan vara alltifrån de små prydnader föreställande jultomten eller snögubbar som vi ställer fram i advent, till de mer exklusiva som exempelvis RoyalDesign.se har.