nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Ny inredning med små förändringar

by Posted in: InredningTips

När du börjar bli trött på att se samma rum varje vecka, år ut och år in, är det sällan tapeterna eller golvet som du stör dig på. Det brukar vara detaljerna som du blivit trött på. Tack och lov kan du förnya utan att spendera en förmögenhet!

Lampskärmar

Testa att köpa nya skärmar från A-ljus till bords- och golvlamporna. Du kommer att bli förvånad hur stor skillnad det är, speciellt om du är lite vågad och går tvärtemot dina vanliga val. Om du brukar köpa vita bomullslampskärmar kan du testa en sammetsskärm i en glad färg, eller prova något med roliga mönster. En ny lampskärm kastar och ett annat sken på rummet. Om du går från väldigt ljus till väldigt mörk skärm kan ljuset bli dovt. Behöver du starkare belysning är det bättre att köpa en lampa med högre lumen.

Kuddar

All rum blir bättre med prydnadskuddar! Lägg dem på kökssoffan, i soffan, i sängen, på pallen i hallen, trappen och olika skrymslen som behöver lite mjuk utfyllnad. Och när du blivit trött på dem, syr du nya överdrag. Det går att sy för hand om du inte har tillgång till en symaskin. Hitta vackra tyger på nätet, nästan alla material går att sy överdrag med så du behöver inte fokusera så mycket på vilken typ av tyg det är. Lär dig att sy fodral med blixtlås eller överlapp så att du kan ta ut innerkudden och tvätta den.

Introducera nytt material

Alternativt så byter du inte ut någonting, istället kan du addera till inredningen. Byt tema genom att välja ett nytt material till rummet. Lägg till glasunderlägg i mässing, en lampfot i mässing och några ljuslyktor. Om inredningen ser tom och monoton ut kan du introducera ett överraskande del som står ut från mängden: en stor byst, spraymålade renhorn på väggen, ett lapptäcke i soffan eller en samling glasfigurer i starka färger. Genom att lägga till ovanligare prydnadssaker får rummet mer personlighet och reflekterar dig och din stil.