nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Populärt inom inredning just nu

by Posted in: HemmetInredningTips

Inredningstrender är precis som modetrender, i konstant förändring. Vissa personer fastnar med en stil i resten av sitt liv medan andra måste få byta då och då för att känna sig nöjda.
shutterstock_291586649

Blommiga mönster

De gamla blommiga tapeterna som farföräldrarna har i huset har plötsligt blivit högsta modet. Och vi pratar inte om små gulliga rosor utan stora, heltäckande mönster som nästan se lite grötiga ut. Det ska vara pråligt och mycket. Blommönstret finns att hitta på vad som helst: necessärer, glasunderlägg, brickor och tapeter. Det kan gärna vara blandat mellan löv, fåglar, träd och blommor. Är man inte ett så stort fan av pråligt och grötigt, kan man välja en liten detalj i blommönster och hålla resten av rummet stilrent. En blommiga bricka får mycket mer liv när det är det enda i rummet med stort mönster.

Pastellfärger

Tittar man på IKEAs senaste utbud av kastruller och tyger, eller vänder sig till en växande inredningsstilen ”skandinaviskt” ser man samma sak… det är fullt av pastellfärger. Vi går från vitt till grått och från starka färger till mer lugna och urtvättade toner. Det ska vara mjukt och rogivande istället för skrikigt och övertydligt. Du kan hitta hela regnbågen i dagens populära färger, men de ska vara ljusa.

Många väljer att använda sig av renoveringsobjekt för att uppnå sina färgval. Gillar man inte pastell ska man åtminstone satsa på matta färger och undvika att lacka möblerna.

Naket

Nu pratar vi inte om nakna människor, utan naken inredning. Man ska ta bort tyget från lamporna och visa skelettet där under istället. Bord och pallar ska inte övertäckas med färg eller tyg utan visa upp sitt rena trä, så som pallen eller bordet såg ut  när snickaren först blev klart med det.

Stilen i hemmet ska vara genomskinligt, enkelt, utan onödiga krusiduller och gärna med många inslag av ljust trä och stål.