nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Rama in dina fönster

by Posted in: HemmetInredningTips

Ett vackert tyg runt fönstret kan höja ett rum och skapa en vacker fönsterinramning men gardiner i all ära ibland kan ett vackert fönster behöva framhävas på andra sätt. Här kommer en lista på alternativa fönsterinramningar. 

Fönster med utsikt

  • – Häng en vacker framför fönstret eller varför inte en färgglad girlang vilket ger ett lekfullt intryck.
  • – Det finns massor av dekorativ fönsterfilm som kan framhäva enkelheten i ett fönster.
  • – En lys- eller lampslinga kan ge en vacker inramning. Kanske något att testa till jul som ger en ökad mysighetsfaktor.
  • – Rama in ditt fönster med växter, antingen en slingerväxt som klättrar runt fönsterbågen eller hängandes som naturliga gröna gardiner.
  • – Att sätta upp hyllor runt fönstret och placera vackra saker på kan ge fönstret en fin inramning.
  • – Järnfris/fönsterfris är en dekorativ smidesbeslag man sätter i övre bågen av fönstret och ger en dekorativ inramning.

Att låta ett vackert fönster med en dekorativ fönsterlist och kanske fönsterspröjs tala för sig självt utan dekorationer kan också vara behagligt och skapa en känsla av elegans i ett rum. Allt beror på stil i övrigt i sitt hus och framförallt i rummet fönstret finns. Har man i övrigt mycket inredning i form av tavlor och dekorationer och möbler så kanske det kommer att se fel ut utan något i fönstret. Ibland är vyn utanför så enastående att man bara vill låta fönstret visa det och då är det helt rätt.