nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Renovera och inreda sovrummet

by Posted in: InredningRenovering

Det finns någon form av njutning när man får lägga sig att sova i ett nyrenoverat och nyinrett sovrum. Att renovera och inreda sovrummet kan vara ett av de trevligare rummen att få göra något åt i ett hus. Vi tillbringar många timmar i våra sovrum och då kan det finnas anledning att lägga ner lite extra kärlek till detta rum.

Renoveringsmässigt kanske det inte är så mycket mer att göra än att riva ner gamla tapeter, ut med en gammal luddig heltäckningsmatta och måla om tak. Visst det gör sig inte själv utan det tar tid även detta. Men det är inte så att man måste konstruera något eller slå ut någon vägg. Gör alltid ett bra grundarbete så löser sig det andra rätt så smidigt.

Inredningsmässigt så är det alltid fråga om den smak som man har och hur man vill inreda, utgå alltid från sängen. Det är också en fråga om hur pass stort sovrummet är, finns det plats för ytterligare möbler så kan en fåtölj vara skön att slå sig ner i en lördag eller söndag morgon och vakna till ordentligt.

Bädda rent i sängen är alltid skönt, oavsett om man renoverat eller inte. Se till att använda dig av bra kvalité på dina sängkläder så får du än godare sömn. Även belysning kan vara en stor del i sovrummet, se till att kanske kunna dimra viss belysning så det blir en skön känsla när man kommer in kvällstid då man ska gå och lägga sig.