nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Renovering behöver inte alltid vara dyrt

by Posted in: BloggHemmetRenoveringTips

Vi förknippar ofta renoveringar med stora utgifter. Och medan det absolut är sant att många renoveringsprojekt kostar en rejäl slant betyder det inte att man aldrig kan få ett vackert resultat med en mindre budget.

Förnya med dekorplast

Att byka ut en köksbänk eller liknande kan vara en klok investering emellanåt. Men om bänkytan fortfarande är fullt fungerande och man endast blivit trött på stilen eller materialet kan man hitta en betydligt billigare lösning i dekorplast. Detta är något som snabbt och enkelt kan fästas på många sorters ytor och man hitta dekorplast i allt från marmor till trä.

Ett nytt lager färg

Mycket slits också med tiden och börjar förr eller senare tappa sin lyster. Men om de inte är något annat fel på möbeln eller ytan i fråga kan man göra underverk med bara ett nytt lager färg. Detta är något som inte kräver mycket kunskap eller erfarenhet heller. Allt man behöver är en guide som är enkel att följa. Och med hela färgspektrumet att välja mellan kan man verkligen få precis vad man önskar.

Byt ut handtagen

I ett rum med många skåp och lådor har man också många handtag. Överraskande nog kan man faktiskt få en betydelsefull förändring bara genom att byta handtagen. Men för att detta ska ge ett effektfullt resultat gäller det att välja något som skiljer sig ganska mycket från de nuvarande handtagen. Har man exempelvis vita trähandtag nu kan mässingshandtag vara ett bra val. Tänk dock alltid på hur de nya handtagen passar in i rummets stil.