nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Skapa en vacker uteplats

by Posted in: BloggHemmetInredningRenoveringTips

En uteplats kan vara ett perfekt ställe att umgås och ta det lugnt. Men det kräver också lite jobb att komma till punkten då du kan göra detta. Här nedan har vi samlat några tips om hur du skapa en vacker uteplats i din trädgård.

Välj plats med omsorg

Var i trädgården borde din uteplats ligga? Detta är nog det första av många viktiga frågor du bör ställa dig själv. Tänk exempelvis på var du får flest soltimmar, men också på faktorer som insyn och hur nära huset du vill ha uteplatsen. Det kan vara väldigt praktiskt att bygga den precis utmed huset, men beroende på läget kanske det faktiskt är bättre för dig att ha den mitt i trädgården eller till och med i ett hörn av den.

Hitta rätt underlag

En uteplats kan byggas på mer än ett underlag. Ett trädäck är ett vanligt val, speciellt om det byggs utmed huset. Men du kan även välja att lägga marksten eller grus. Vilket som är rätt val för dig är ju till att börja med något av en smaksak. Men du kan även tänka på stilen på huset ditt och hur det kan informera ditt val. Med en mer lantlig stil kan exempelvis grus vara väldigt passande.

Skaffa rätt utemöbler

Utemöblerna kommer också göra mycket för din uteplats och det finns många olika stilar och sorters möbler att välja mellan. Om du gärna bygger med hållbarhet i åtanke finns det också butiker som har denna fokus i åtanke i sitt produktutbud. Du får då inte bara vackra möbler utan även gör något positivt för miljön.