nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Smarta lösningar i hemmet

by Posted in: Hemmet

Vårt hem är fullt av saker som måste fixas, ordnas med och förbättras. En del saker kan man kanske inte göra så mycket åt, det där rummet där innertaket sluttar eftersom det är så nära yttertaket. Men det finns en del andra smarta lösningar man kan göra i hemmet om man tänker till lite. Vi bjuder här på ett par bra tips!

markis

Solskydd, regnskydd och insynsskydd

I ett hem så har man förstås även fönster i de flesta rummen. Är det så att man bor i ett villaområde så kanske man har större fönster på markplan, fönster som dessutom ligger på ”solsidan”, den sida där solen ligger på under större delen av dagen. Då finns det en smart lösning som både löser problem och som har stor funktionell nytta. Det vi pratar om är är en markis, så som de du kan hitta på hemsidan alltisolskydd.se. Väljer man rätt markis så kan den som vi antyder ha flera olika funktioner. Dels som ett solskydd om man exempelvis vill sitta ute och ta sig en fikastund när solen gassar som allra varmast, dels som regnskydd om man har samma scenario men regn istället för sol, och dels så fungerar det även som ett insynsskydd om man fäller ned markisen. Ibland kan man ju tänkas vilja ha det lite mer privat och då är det perfekt med en markis man kan fälla ned som täcker fönstret.

Automatisk belysning

Ett smart belysningssystem är något som gör ditt hem till en modernare och häftigare plats att vistas i. Med ett sådant system så kan du exempelvis skapa scheman för hur hemmets belysning ska te sig vid bestämda tidpunkter. Exempelvis att det varje fredag framåt kvällskvisten blir klassisk ”fredagsmysbelysning”, eller att det vid tidpunkten för skymning tänds lampor i fönster och andra platser runtom i bostaden. Övriga fördelar i med ett sådant belysningssystem i korthet:

– Du kan tända och släcka lampor var du än är någonstans med hjälp av mobilen.
– Schemalägga hemmets belysning
– Styra lampor så att de tänds och släcks då och då som ett sätt att förebygga inbrott.
– Skapa rätt stämning med rätt inställningar för rätt stämning.