nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Ta tillvara på små utrymmen

by Posted in: HemmetInredningTips

För många som flyttar hemifrån för första gången så kanske inte storleken på lägenheten är det största utan man vill få en bostad som kanske mer är anpassad efter plånboken än vad man egentligen skulle vilja ha. Att ta till vara på små utrymmen kan vara smart då det kanske inte finns så mycket space som man skulle vilja utan man får försöka att få till den lilla lyans så gott det går.

studentlyan

Det kan vara fråga om en studentlägenhet eller annan mindre lägenhet som blir ens första egna bostad, i en normalstor lägenhet så har man möjligheter att möblera upp precis som man önskar och det finns garderober och förvaringsutrymmen som kanske saknas i en mindre lägenhet. Du kanske för plats med en säng ett matbord och sedan är det fullt, som tur är så finns det alternativ som ett sängskåp som frigör golvyta och du kan ställa annat när du inte ska sova.

Att sätta sin prägel på sitt nya hem är viktigt så att man trivs där, att hämta inspiration från nätet kan vara en idé om man känner att det tar stopp och att man inte kommer någonstans med sina inredningsplaner. Ett sätt att få upp saker från golvet kan vara att montera ett hyllplan längst upp mot taket där man kan ha förvaringslådor som man kan lägga prylar och annat i så man slipper ah dessa spridda runt i lägenheten.