nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Tänk på innertaket

by Posted in: HemmetInredningRenoveringTips

Vi har redan talat om taket och hur man tar hand om och byter det. Men det finns ju ett innertak också och det ska man inte glömma bort att använda.

 

Det går faktiskt ypperligt att designa och utnyttja innertaket. Det blir ett lite mer annorlunda designelement.

Det första man kan göra är att fundera om man vill ha några stuckaturer i taket, sådana här ”rosor” som ligger runt fästena för taklampor. Det ger rummet lite mer sofistikation och söker man efter en mer gammaldags design så kan man börja här.

Har man lågt till taket så kan man lura ögat genom att måla taket väldigt vitt, gärna med lite glans. Det skapar en illusion att taket är högre och ger rummet mera rymd.

Har man istället högt till tak kan man utnyttja höjden för att skapa lite extra lagringsutrymme. Många tänker inte på att man kan använda väggarna strax under taket för att skapa några smarta hyllor. Där kan man förvara saker som man inte behöver dagligen men inte vill kasta. Kanske några lådor med juldekorationer, eller bra böcker som man redan har läst ut.

Ett annat bra knep för att dra fokus till innertaket är att låta tapeterna gå upp över taklisten och en bit in på taket. Det kan också skapa illusion av högre väggar, cool för dem som har högt och lågt i tak.