nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Tips för renovering

by Posted in: Inredning

När det kommer till att renovera sin bostad finns det en hel del att tänka på. Här kommer några tips på vad man bör ha i åtanke när man ska renovera sin bostad.

Planera renoveringen

En av de allra viktigaste sakerna man bör göra innan en renovering är att planera, så man vet vad som behöver göras. Det kan också vara bra att göra en ungefärlig tidplan på hur lång tid det kommer att ta samt försöka göra en beräkning på vad allting kommer att kosta, så man inte står med ett halvfärdigt hus när budgeten plötsligt spricker.

Ett rum i taget

Ett bra tips för att arbetet ska gå så smidigt som möjligt och framför allt för att det ska bli klart är att renovera ett rum eller ett utrymme åt gången, det vill säga ett rum ska vara helt klart innan arbetet på nästa rum påbörjas annars blir det lätt att man gör lite här och lite där, vilket oftast leder till att ingenting blir klart.

Säkerheten framför allt

När man renoverar är det viktigt att komma ihåg att ens hus faktiskt är en byggarbetsplats och också ska behandlas som en sådan. Av den anledningen är det viktigt att man alltid sätter säkerheten främst, framför allt när det handlar om arbeten på höga höjder. I det fallet bör man alltid se till att ha bra skyddsutrustning som fallskydd och liknande.

Bra hantverkare

En av förutsättningar för att en renovering ska gå smärtfritt är att man anlitar bra hantverkare. Ett tips för att hitta bra hantverkare är att fråga släkt och vänner om bra hantverkare så man får hantverkare som verkligen går att lita på, vilket är oerhört viktigt då det som alla vet finns en hel del oseriösa aktörer på marknaden.

Huvuddelen av informationen i den här texten är hämtad från www.tv4.se/bygglov/.