nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Tvätta av din fasad

by Posted in: BloggHemmetTips

Sommaren är här med allt vad det innebär och om du äger ett hus så är det nu som allt utearbete ska genomföra. Det finns anledning att tvätta av din fasad från all smuts som blivit under hösten, vintern och våren. Om man håller fasaden ren så kan man spara in tid innan man måste måla om den.

Du kan även efter du tvättat fasaden se till så att fasadsiffror och annat ser bra ut på ditt hus. Kanske du måste beställa nya fasadsiffror från Fasaddekor så de verkligen syns ordentligt och ger huset ett nytt utseende. Se också till att rensa ut hängrännor inför sommarens regnskurar. Det kan samlas en hel del löv och annat smuts i dessa som stoppar upp flödet.

Ta även en titt upp på taket så att allt är som det ska även där. Har du taktegel så se till så att alla pannor är hela och om någon är trasig så byt ut dessa omgående. Kolla också så att vindskivor och fönsterfoder är som de ska. Om dessa har börjat murkna så är det dags att byta ut dessa mot nya friska. Detta är något som regelbundet måste kollas upp och åtgärdas om något inte är som det ska.