nordwood.se

Hus & Hem – genuint, genomtänkt med känsla

Unika stolar till köksbordet

by Posted in: Inredning

Idag är det otroligt inne med originell och unik inredning. Inredningen handlar mycket om att skapa sin unika stil, matcha många olika stilar och ta fram en stil som ingen annan innan har. Även om det är IKEA möbler du har merparten av i hemmet så gäller det att sätta ihop dem på ett unikt sätt. Matbordet behöver inte vara av samma märke som matstolarna. Fåtöljen i vardagsrummet behöver inte matcha exakt mot soffan bredvid. Hänger du med?

Inredning med Lilla Åland stolar

Unik inredning behöver inte kosta skjortan och unik inredning behöver inte vara av ett exklusivt märke. Det är helheten och sammansättningen som gör att inredningen blir unik. Det är hur du speglar din smak och din stil i inredningen.

Då och nu

För bara ett par år sedan så gällde det att matcha allt perfekt i inredningen. Soffa, fåtölj och fotpall var av samma märke, gärna matchat med samma märke och samma tyger på stolarna i köket. Man köpte en möbelserie och gick efter den. Idag däremot börjar det bli raka motsatsen. Det är inne och trendigt att köpa ett matbord i en stil och matcha med helt andra stolar, i annan form och färg. I vardagsrummet blir det en extra effekt om du väljer en fåtölj som inte går helt i samma linje som soffan.

Harmoniera de olika stilarna

Det man ska tänka på är att de olika stilarna, formerna och färgerna ändå måste harmoniera med varandra för att skapa en snygg helhet. Ha gärna 2 till 3 basfärger i ett rum, plus någon accentfärg. Blir det fler färger än så är det lätt att det skapas ett för rörigt intryck. Samma gäller med former. Försök att hitta former som harmoniserar med varandra. Väljer du exempelvis ett matbord i robust trä med kantiga detaljer kanske det inte är en pinnstol i metall som passar bäst till.

Matrum

Håller du på att planera ett nytt matrum är den gamla klassikern ”Lilla Åland” från StolAB något att fundera på. Denna stol har väldigt snygg och tidlös design och har funnits med i många år. Stolen är nätt och enkel i modellen och passar till de flesta matbord. Har du ett matrum med svartvita toner och ett bord i vitt kan det vara snyggt att välja alla stolar i svart och bryta av med en av dem i turkos eller röd. För att ge en extra effekt.

Vill du få extra ideér om hur du kan matcha matbord och stolar kan du kolla på studiokarin.blogspot.se, där finns många fina bilder att inspireras av.